Lufttilførsel

Illustration 1

Primær-, sekundær- og tertiær lufttilførsel?

Primærluften bruges i starten til at få bålet i gang, mens sekundærluften holder bålet ved lige. På sekundærspjældet regulerer man selve effekten. Tertiærluften er en konstant luftstrøm, som sikrer at røggasserne bliver afbrændt. Denne reguleres automatisk. Illustrationen til højre viser brændeovnen set fra fronten med angivelse af primær-, sekundær og tertiær lufttilførsel.

 

Rudeskyl

For at sikre det frie indkig til ilden er alle Asgård og Aduro brændeovne udstyret med et effektivt rudeskyl, der forhindrer sod på glasset. Rudeskyl er et slags luftgardin der føres ned over glasset og modvirker soddannelse. Rudeskyllet virker kun med sekundærspjældet åbent.

Illustration 2

Ekstern lufttilførsel?

Brændeovne har brug for konstant lufttilførsel for at sikre en ren og effektiv forbrænding. Dette kan dog være et problem i moderne og energieffektive huse, der ofte er meget tætte. Derfor er modellerne Aduro 9 air, 9 Lux Ceramic, 9.3 Lux, 9.5 Lux, 12, 12 wood rack, 15 Lux, 17, 17.1 Lux samt 22 serien udstyret med ekstern lufttilførsel, hvor luften til forbrændingen tilføres udefra og direkte ind i brændeovnen. Selve luftindtaget bliver skjult ved at installere det bag på eller under ovnen.

Se vores smarte kit til montering af friskluft HER