Om Aduro

Aduro udvikler, producerer og markedsfører brænde-, pille- og hybridovne og har med stor succes opnået en position blandt Europas fem største brændeovnsproducenter. Vi er specialister i at udvikle højteknologiske ovne med moderne forbrændingsprincipper, der samtidig er brugervenlige. Med vores innovative løsninger har vi opnået patenter på flere produkter, og det er vores vision at fortsætte med at sætte nye højder for markedet. Vi går ikke på kompromis med produktkvaliteten og søger altid at kombinere det æstetiske med attraktive priser. Derfor har over 450.000 europæere en Aduro-ovn i deres hjem.

Vinder af EU's Miljøpris
I 2018 modtog Aduro den prestigefyldte miljøpris European Business Award for the Environment på nationalt plan. Prisen blev givet for det innovative produkt Aduro Hybrid i kategorien "Bæredygtige produkter og services". EU's miljøpriser hylder de mest miljøbevidste virksomheder i Europa og har til formål at fremme innovative og bæredygtige tiltag. Du kan læse mere om prisuddelingen her

Aduro og miljøet
Alle vores ovne lever op til de fastsatte krav for det europæiske miljødirektiv Ecodesign 2022. Størstedelen af vores brændeovne bærer desuden Svanemærket, som bl.a. stiller krav til partikeludslip (<2 g partikler pr. kg træ), virkningsgrad og ansvarlig produktion. Vi bestræber os på at gøre det let at fyre rigtigt og dermed opnå en renere forbrænding med minimalt CO2- og partikeludslip. Derfor har alle vores brænde- og hybridovne bl.a. automatisk regulering af lufttilførslen

Derudover sikrer Aduro tilvækst af træer og skov gennem reetablering af skov og bæredygtig skovdrift. Aduro investerer i store arealer af skov, hvor vi årligt forventer en bæredygtig tilvækst af træ, der svarer til forbruget i ca. 10.000 Aduro ovne. Læs mere her.

Bæredygtige initiativer
Aduro har en række bæredygtige initiativer: Vi genanvender plastikaffald fra danske husholdninger til produktion af plasttragten til Aduro Hybrid og til pilleindsatsen til vores Ø45 brændekurve. Vi vælger genanvendelige materialer til produktionen af ovne såsom keramisk glas og stål, og vi omsmelter al metalspild fra produktionen til brugbare dele - fx støbejernsriste. Vi sætter en dyd i høj kvalitet, og derfor har Aduro-ovne en gennemsnitslevetid på ca. 20 år. Tilmed lover vi 10 års garanti på levering af originale reservedele, så det er nemt at vedligeholde din ovn i lang tid. Er tiden dog kommet til at udskifte din ovn, opfordrer vi til at sortere materialerne og aflevere dem på en genbrugsstation, så de kan gøre gavn andetsteds.

Kvalitet til attraktive priser
I Danmark og ligeledes på eksportmarkederne har Aduro slået sit navn fast som leverandør af kvalitetsovne i et enkelt og stilrent design. Effektivitet og omkostningsbevidsthed i hele værdikæden fra produktion til forbruger sikrer forbrugeren den gode kvalitet til en favorabel pris. Vi arbejder til stadighed på at udvikle nye ovne, der tilgodeser forbrugernes krav til udformning og funktion.