Om Aduro

Aduro udvikler, fremstiller og markedsfører brændeovne, pilleovne og hybridovne i moderne dansk design. Vi har gennem en årrække specialiseret os i udviklingen af højteknologiske ovne med de mest moderne og avancerede forbrændingsprincipper. Vi går ikke på kompromis med produktkvaliteten og søger altid at forene det tekniske og æstetiske med forbrugernes krav til brugervenlighed og attraktive priser. Der er installeret mere end 400.000 Aduro brændeovne i Europa. 

Aduro er en sund og solid virksomhed som i mange år har leveret gode resultater, og derfor er vi blevet kåret som Gazelle intet mindre end fem gange.

Aduro og miljøet
Alle vores brændeovne er designet af danske arkitekter, hvis fornemste opgave har været at skabe moderne og miljøvenlige brændeovne. Størstedelen af vores brændeovne bærer derfor Svanemærket, som bl.a. stiller krav til partikeludslip (<2 g partikler pr. kg træ), virkningsgrad og ansvarlig produktion. Vi bestræber os på at gøre det let at gøre det rigtigt og dermed opnå en miljøvenlig forbrænding med minimalt CO2- og partikeludslip. Alle Aduro-ovne har bl.a. automatisk regulering af lufttilførslen, så du nemmere får en ren forbrænding. Ved korrekt fyring med træ, er en Aduro-ovn en CO2-neutral varmekilde - i gennemsnit sparer hver brændeovn årligt miljøet for udledning af ca. 4 tons CO2

Fyring med brænde giver vedvarende energi, idet træer lagrer CO2, mens de vokser. Når træerne nedbrydes eller afbrændes, frigives den samme mængde CO2 igen. Samtidigt sikrer Aduro tilvækst af træer og skov gennem reetablering af skov og bæredygtig skovdrift. Aduro investerer i store arealer af skov, hvor vi årligt forventer en bæredygtig tilvækst af træ, der svarer til forbruget i ca. 10.000 Aduro ovne. Læs mere her.

Vinder af EU's Miljøpris
I juni 2018 modtog Aduro den prestigefyldte miljøpris European Business Award for the Environment på nationalt plan. Prisen blev givet for det innovative og bæredygtige produkt Aduro Hybrid i kategorien "Bæredygtige produkter og services". EU's miljøpriser hylder de mest miljøbevidste virksomheder i Europa og har til formål at fremme innovative og bæredygtige tiltag. Du kan læse mere om prisuddelingen her. 

Kvalitet til attraktive priser
I Danmark og ligeledes på eksportmarkederne har Aduro slået sit navn fast som leverandør af kvalitetsovne i et enkelt og stilrent design. Effektivitet og omkostningsbevidsthed i hele værdikæden fra produktion til forbruger sikrer forbrugeren den gode kvalitet til en favorabel pris. Vi arbejder til stadighed på at udvikle nye ovne, der tilgodeser forbrugernes krav til udformning og funktion.