Om Aduro

Aduro udvikler, producerer og markedsfører brænde-, pille- og hybridovne og har med stor succes opnået en position blandt Europas fem største brændeovnsproducenter. Vi er specialister i at udvikle højteknologiske ovne med moderne forbrændingsprincipper, der samtidig er brugervenlige. Med vores innovative løsninger har vi opnået patenter på flere produkter, og det er vores vision at fortsætte med at sætte nye højder for markedet. Vi går ikke på kompromis med produktkvaliteten og søger altid at kombinere det æstetiske med attraktive priser. Derfor har over 400.000 europæere en Aduro-ovn i deres hjem.

Aduro og miljøet
Alle vores ovne er designet af danske arkitekter, hvis fornemste opgave har været at skabe moderne og miljøvenlige produkter. De lever alle op til de fastsatte krav for Ecodesign 2022. Størstedelen af vores brændeovne bærer desuden Svanemærket, som bl.a. stiller krav til partikeludslip (<2 g partikler pr. kg træ), virkningsgrad og ansvarlig produktion. Vi bestræber os på at gøre det let at gøre det rigtigt og dermed opnå en miljøvenlig forbrænding med minimalt CO2- og partikeludslip. Alle vores brænde- og Hybridovne har bl.a. automatisk regulering af lufttilførslen, så du nemmere får en ren forbrænding.

Fyring med brænde giver vedvarende energi, idet træer lagrer CO2, mens de vokser. Når træerne nedbrydes eller afbrændes, frigives den samme mængde CO2 igen. Samtidigt sikrer Aduro tilvækst af træer og skov gennem reetablering af skov og bæredygtig skovdrift. Aduro investerer i store arealer af skov, hvor vi årligt forventer en bæredygtig tilvækst af træ, der svarer til forbruget i ca. 10.000 Aduro ovne. Læs mere her.

Vinder af EU's Miljøpris
I 2018 modtog Aduro den prestigefyldte miljøpris European Business Award for the Environment på nationalt plan. Prisen blev givet for det innovative og bæredygtige produkt Aduro Hybrid i kategorien "Bæredygtige produkter og services". EU's miljøpriser hylder de mest miljøbevidste virksomheder i Europa og har til formål at fremme innovative og bæredygtige tiltag. Du kan læse mere om prisuddelingen her

Bæredygtig produktion
Innovation på innovation gør vores ovne bæredygtige – også forretningsmæssigt: Vi genanvender plastikaffald fra danske husholdninger til produktion af plasttragten til Aduro Hybrid og til pilleindsatsen til vores Ø45 brændekurve. Vi vælger genanvendelige materialer til produktionen af ovne såsom keramisk glas og stål, og vi omsmelter al metalspil fra produktionen til brugbare dele - fx støbejernsriste. Vi sætter en dyd i høj kvalitet, og derfor har Aduro-ovne en gennemsnitslevetid på ca. 20 år. Tilmed lover vi 10 års reservedelsgaranti, så det er nemt at vedligeholde din ovn i lang tid. Er tiden dog kommet til at udskifte din ovn, opfordrer vi til at sortere materialerne og aflevere dem på en genbrugsstation, så de kan gøre gavn andetsteds. På den måde bidrager Aduro til bæredygtig produktion – hele vejen rundt.

Kvalitet til attraktive priser
I Danmark og ligeledes på eksportmarkederne har Aduro slået sit navn fast som leverandør af kvalitetsovne i et enkelt og stilrent design. Effektivitet og omkostningsbevidsthed i hele værdikæden fra produktion til forbruger sikrer forbrugeren den gode kvalitet til en favorabel pris. Vi arbejder til stadighed på at udvikle nye ovne, der tilgodeser forbrugernes krav til udformning og funktion.