Den perfekte pizzadej


Da Aduro Prisma Pizzaovn blev til, var det vigtigt for os, at ovnen både var et stykke flot design og en brugsgenstand, der var let at håndtere og som gav lækre resultater. Vi var derfor i tæt kontakt med pizzaeksperten Alberto i hele processen. Nu er pizzaovnen på markedet, og her deler Alberto sin yndlingsopskrift med os. 

Opskrift pizzadej

  • 1,2 kg tipo 00 italiensk hvedemel (justeres indtil dejen har den rigtige konsistens)
  • 25 g gær
  • 700 ml vand
  • 3 teskefulde salt
  • 1 teskefuld sukker
  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunkent vand og tilføj salt, sukker og olivenolie
Hæld melet op i en skål
Tilføj vandet til melet
Ælt dejen grundigt
Tilsæt gerne lidt ekstra mel, hvis den er for klistret. 
 
Lad dejen hæve i 1,5 time
 
Hæld olivenolie over dejen
Skær dejen i mindre dele - hver del skal have form som en stor bolle
Drys mel over bollerne
 
Lad bollerne efterhæve i 1,5 time
 
Massér herefter bollerne, så de bliver til flade pizzabunde og fordel tomatsovs jævnt over bunden.
 
Herefter sætter kun fantasien grænser for, hvad man putter oven på pizzaen.
 
Albertos personlige favorit er Pizza Crudo, hvor pizzafyldet består af mozzarella, parmaskinke, parmesan og rucola.