Sådan undgår du røg i stuen - Aduro DraftOptimizer

 • Beskrivelse
 • Brugeroplevelser
 • Specifikationer
 • Skorstenstræk
 • Download

Vær obs på, at du kan få håndværkerfradrag til montering af Aduro DraftOptimizer. Læs mere HER.

Få optimalt træk i din skorsten og mindre røg i nabolaget

Skorstensfejere estimerer, at 15% af de europæiske skorstene er for dårlige til at ”trække” en moderne brændeovn/pejseindsats. Derfor oplever mange brændeovnsejere vanskeligheder på grund af for dårligt træk i skorstenen.

De typiske problemer er:

 • Problemer med at tænde op
 • Røg i stuen, når lågen åbnes
 • Dårlig forbrænding og røg i nabolaget

Løsningen på disse problemer er Aduro DraftOptimizer – en avanceret røgsuger, der sikrer optimalt træk under hele forbrændingen.

Aduro DraftOptimizer installeres oven på skorstenen og giver et konstant, jævnt træk i skorstenen. Røgsugeren løfter røgen i skorstenen, fortynder den op til 25 gange og giver dermed minimale røg- og lugtgener udenfor. 

Fordele ved Aduro DraftOptimizer

 • Mindre røg ud i stuen
 • Mindre røg ud af skorstenen
 • Let optænding af brændeovnen
 • Ingen regnvand i skorstenen
 • Forbedret forbrænding (trækket kan justeres)
 • Besparelse på brændeforbruget på op til 20 %
 • Lavt energiforbrug (under 60 kr. om året ved normal fyring) og ingen behov for jordstik
 • 24 V motor med lang levetid på mellem 40.000-70.000 timer og en nyttevirkning på omkring 90 %
 • Indirekte sug, der giver en rolig forbrænding 

Høj sikkerhed mod røgforgiftning

Aduro DraftOptimizer sikrer hjemmet mod røgforgiftning, når brændeovnen er i brug. Røgsugeren er konstrueret således, at røgen ved tilstopning ledes ud gennem åbningerne forneden og dermed ikke ledes ud i huset. 

Passer til både nye og gamle skorstene.

Køb Aduro DraftOptimizer online

Du kan købe Aduro DraftOptimizer direkte i vores webshop. Røgsugeren findes i to varianter:

 

 

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage: Prøv Aduro DraftOptimizer i 14 dage. Hvis ikke du er tilfreds med røgsugeren, kan du returnere den – kvit og frit.

 

Fjernbetjent styring 

Aduro DraftOptimizer kan styres via en fjernbetjening, der gør det muligt at hastighedsregulere og dermed styre forbrændingen efter ens behov. Det er dog også muligt at overlade styringen til det indbyggede program. 

Du kan købe fjernbetjeningen direkte i vores webshop.

Gå til webshop

 

Ønsker du yderligere information?

LÆS brochure her
LÆS artiklen: Ny røgsuger løser klager over brændeovn

 

 

Sådan undgår du røg i nabolaget

Anne Hasselholm

"Nu er det slut med manglende træk i skorstenen og røg, der slår ned og vælter ud i stuen. Den betjenes bare med en lille fjernbetjening. Nemt. Og mon ikke også naboerne smiler lidt ekstra?"

Palle Nielsen

Da Palle Nielsen skiftede sin gamle brændeovn ud med en ny moderne brændeovn, oplevede han pludselig problemer med at tænde op. Løsningen blev en røgsuger fra Aduro.

”Efter udskiftning af vores 20 år gamle brændeovn, oplevede vi pludselig problemer med at tænde op. Vi fik røg ud i stuen, når vi skulle ligge træ i ovnen, og ruderne sodede til og krævede rengøring ca. 2 gange om ugen, hvis vi skulle kunne se flammerne. Så vi var faktisk lidt trætte af det og tænkte, at det var brændeovnens skyld. Vores hus er i to plan og skorstenen er ca. en ½ meter over tagrygning og med isokern. Vi var derfor overbeviste om, at vi havde de ideelle aftræksforhold” fortæller Palle Nielsen.

Løsningen på Palle Nielsens problemer blev en røgsuger

”Efter vi har fået monteret AduroDraftOptimizer, oplever vi ikke længere problemer med røglugt i stuen, ruderne er klare og optændingen går som en leg. Så nu sidder jeg og nyder varmen, lyset og lyden fra min brændeovn” siger Palle og fortsætter.

Plug and Play

"Monteringen af røgsugeren var ikke noget problem. Den skulle blot sænkes ned i skorstenen, ledningen til 230 volt skulle ind på loftet, og så var vi faktisk klar til at tænde op i brændeovnen. Jeg har valgt en trådløs fjernbetjening, og det var mest af praktiske årsager, så der ikke skulle trækkes et kabel fra loftet og ned i stuen."

Fra gammel til ny brændeovn

Årsagen til, at nogle oplever fyringsproblemer i overgangen fra en gammel til en ny brændeovn, er først og fremmest, at kravene til nye brændeovne er skærpet bl.a. i forhold til sikkerhed og miljø. I de nye ovne er der indbygget mere modstand og derfor sendes der ikke nær så meget varme op i skorstenen. Det kan derfor være væsentligt sværere at få gang i ovnen.

Installation - Plug and play

Aduro DraftOptimizer er let at montere og kræver ingen specialværktøj. Den installeres oven på skorstenen og styres inde fra huset. Den kan monteres på alle runde aftræk med en indvendig diameter på mellem Ø146-200 mm. Til firkantede murede aftræk op til 240x240 mm fås en firkantet flange som tilbehør.

Aduro DraftOptimizer fungerer til brændeovne og lukkede pejseindsatse med en maksimal effekt på 15 kW og kan klare temperaturer op til 500°C.

Specifikationer

Spænding

24 VDC

Omdrejninger

400 - 1.300 RPM

Strømstyrke

1,3 A

Strømforbrug

1,8 W - 22 W

Vægt

8,5 kg

Max driftstemperatur

500ºC

Materiale

AISI 304

Farve

Sort og blank stål

Godkendelser

CE, patentanmeldt

 

Pakken indeholder

Aduro DraftOptimizer med 8 meter UV bestandig ledning og monteringsflange Ø146-Ø200 mm

 

Strømforsyning m/ netkabel (kræver ikke jordforbindelse)

 

Styreboks

 

5 meter hvid ledning

 

Trinløs hastighedsregulering

 

Manual

 

Skorstenstræk

Skorstenens placering på taget er afgørende for skorstenstrækket. Herunder kan du se en illustration over de tre zoner, hvor skorstenen kan være placeret, og de tre zoners betydning.

Zone 1

I zone 1 kan du være forholdsvis sikker på, at skorstenstrækket er godt. Trækket vil dog blive påvirket af store træer og andre bygninger tæt på skorstenen.

Zone 2

I zone 2 kan du opleve, at skorstenstrækket ikke er godt i perioder. Trækket vil specielt blive påvirket af vindretningen, mens store træer og andre bygninger tæt på skorstenen også kan påvirke trækket.
Aduro anbefaler: Oplever du vanskeligheder i zone 2, kan det afhjælpes ved at forlænge skorstenen, så den kommer i zone 1, eller montere en Aduro DraftOptimizer.

Zone 3

I zone 3 vil du opleve, at skorstenstrækket ofte ikke er godt.
Aduro anbefaler: For at undgå vanskeligheder når skorstenen er placeret i zone 3 bør du montere en  Aduro DraftOptimizer allerede ved installation.