Aduro Smart Response - Det intelligente termometer til din brændeovn

  • Beskrivelse
  • Installation
  • Fordele
  • Anmeldelser

Vil du opnå den renest mulige forbrænding?
Og sende mindre røg ud i nabolaget?
Vil du have god fyringsøkonomi og få maksimal varme ud af brændet?
Og samtidig bruge så lidt tid og energi på fyringen som muligt?

Med videreudviklingen af den banebrydende Aduro Smart Response er det nu muligt for alle, uanset mærke og model på brændeovnen, at benytte den patenterede Aduro Smart Response teknologi.

gå til webshop

Din personlige fyringsmester

Med Aduro Smart Response bliver din smartphone eller tablet din personlige fyringsmester, der sikrer korrekt fyring og optimal udnyttelse af dit brænde. Aduro Smart Response er en enhed med to sensorer, der kommunikerer trådløst med en app på din smartphone eller tablet. Sensorerne følger forbrændingen og app’en guider dig på baggrund af meget omfattende test og erfaringsgrundlag. I app’en vil du altid kunne se, hvornår du fx bør lægge brænde på, hvor varm din brændeovn er og om ovnen brænder ved for lav eller høj temperatur.

Med Aduro Smart Response kan du ganske enkelt have dit fokus alle andre steder og samtidig betjene din brændeovn optimalt.

Hvordan virker løsningen?

Vi har gennem tusindvis af testbrændinger indsamlet informationer om, hvordan udviklingen i tid og temperaturmålinger hænger sammen med forbrændingen inde i brændkammeret. Vi har foretaget disse test i samarbejde med Teknologisk Institut og konverteret dem til algoritmer, som kan guide dig til at betjene din brændeovn optimalt.

Du skal ved opsætningen af din app indtaste nogle værdier, der er tilgængelige på brændeovnens typeskilt eller i manualen. Herefter vil vores app kunne omregne disse værdier og anvende app’ens algoritmer til at guide dig. Appen vil blandt andet give individuelle tips om, hvordan du kan optimere brugen af din brændeovn. Du får blandt andet information om, hvornår der skal lægges brænde på, og om forbrændingen er optimal. App’en vil også blive ”klogere”, efterhånden som den registrerer flere brændinger.

Vær opmærksom på, at den temperatur, appen viser, kan afvige fra din egen temperaturmåling. Aduro Smart Response bearbejder den målte temperatur i en algoritme, der estimerer røggastemperaturen i røgrøret.

Herudover er der en række data omkring forbruget af brænde, CO2 besparelse, udviklingen i effektivitet, hjælp til at tjekke brændets fugtighed, generelle tips og endelig en mulighed for at se, hvor god du er sammenlignet med andre brugere. Der kan helt gå konkurrence i at blive fyringsekspert!

Aduro Smart Response passer til:

  • iPhone (alle modeller fra 5th gen.)
  • iPod Touch 6th gen.
  • iPad 4th gen.
  • Android (alle versioner efter 5.0)

Vær opmærksom på at Aduro Smart Response passer til ALLE BRÆNDEOVNE UANSET MÆRKE OG MODEL. Der skal dog være adgang til røgrøret, hvor temperatursensoren skal klikkes på.

Pakken indeholder:

  • Trådløs temperaturboks med to sensorer
  • Quick guide

Boksen bruger 3 x AAA batterier. Disse er ikke inkluderet i pakken.
Gratis app download. Appen downloades i App Store eller på Google Play.
Overfører data via Bluetooth Low Energy

Sådan installeres Aduro Smart Response

I appen finder du en eksakt vejledning til placering af sensorboks og temperaturføler på Aduro modeller.

Ved montering af Aduro Smart Response på andre modeller end Aduro modeller, se herunder:

ASR sensorboksen er udstyret med magneter, således at både temperaturføler, påfyringssensor og Bluetoothboks blot sættes på ovnen uden brug af værktøj. Du kan eventuelt skjule ledninger bag brændeovnens yderkappe, hvis det er muligt. Temperatursensoren skal placeres, så A-målet på skitsen er 10 cm.

Kontakt B skal placeres der, hvor man synes det passer bedst. Den skal aktiveres, hver gang man lægger brænde på. Den kan aktiveres med fingeren, et spjæld eller lågen. Det står alt sammen i manualen, som ligger i appen.

Placering af komponenterne

Close-up punkt B

Få overblikket her

Se fordelene ved at bruge Aduro Smart Response herunder.

Anmeldelser

Preben Brøchner

"Jeg troede, jeg betjente min brændeovn rigtigt, men nu kan jeg se, at jeg har fyret ved alt for høj temperatur. Samtidig er det virkelig smart, at man får besked, når der skal lægges nyt brænde på."

Bolius

Boligejernes videncenter Bolius skriver blandt andet følgende om Aduro Smart Response:

”App'en her kan være et styringsredskab, så du sikrer, at du får en temperatur i brændeovnen på det niveau, som giver mindst mulig forurening op gennem skorstenen. Det er til gavn for dig selv, for dine naboer og for miljøet.”

Anmeldelse: App optimerer forbrændingen i din brændeovn

Komputer for alle

Komputer for alle har følgende dom efter installation af Aduro Smart Response:

”Resultatet er intet mindre end fantastisk. Nu får du løbende besked på din smartphone, når der skal mere træ i brændeovnen, og du kan endda se en anslået tid for, hvornår du skal ud i skuret efter flere brændeknuder.”

Anmeldelse: Styr brændeovnen fra din smartphone

TOP