Flow kit Aduro 9 serie

For at en brændeovn kan fungere perfekt skal der være et tilstrækkeligt træk i skorstenen. Trækket i skorstenen er motoren i systemet. Det opstår på grund af temperaturforskellen mellem luften/ røgen inde i skorstenen og temperaturen udenfor. Derudover spiller vinden udenfor også en rolle, da den kan forstærke eller reducere trækket alt efter lokale forhold. Specielt højden på skorstenen er afgørende for vindpåvirkningen.

Nye moderne brændeovne afkøler røgen mere end gamle brændeovne for at opnå en bedre udnyttelse af træet. Varmen sendes i større grad ud i rummet i stedet for at komme op gennem skorstenen. Dette stiller imidlertid større krav til trækket i skorstenen, da røgtemperaturen i skorstenen er lavere. I praksis oplever nogle, at dette giver problemer, da skorstenen ikke er god nok til at ”trække” en moderne brændeovn. Det er specielt udpræget ved brændeovne med meget glas og højt placeret brændkammer, da røgen i disse ovne køles ned på meget lidt plads via konvektionssystemet i ovnen.

For at tilbyde en løsning til de kunder, som har problemer med lavt skorstenstræk, har vi udviklet et specielt kit til Aduro 9 serien, som vi kalder Aduro 9 Flow. Med dette kit kan man simpelt justere ovnen til at give en højere røgtemperatur, hvilket vil give forbedret skorstenstræk.
Aduro 9 Flow brænder lige så rent som vores almindelige Aduro 9 serie og udseendet ændres ikke. På grund af den højere røgtemperatur sænkes virkningsgraden imidlertid fra 81,5 til 74%. Aduro 9 Flow bruger altså lidt mere af træets energi til at ”forstærke” skorstenen.

Aduro 9 Flow kittet består af:

  • 1 x røglederplade
  • 1 x varmeskjold til montering bag ovnen (skal ikke anvendes på Aduro 9.3, 9.3 Lux, 9.4, 9.5, 9.5 Lux & 9.7)
  • Nyt typeskilt

Obs.: Har du en Aduro 9 eller 9.6, kan du med flow kittet reducere afstanden til brændbart materiale bag ovnen fra 20 cm til 10 cm. 

Køb Aduro 9 Flow Kit i vores webshop

Du kan købe flow kittet direkte i vores webshop. Du bør dog være opmærksom på, at der findes to udgaver:

Varenummer 53318: Til brændeovne med en metalrøglederplade, som er fastspændt i bolte.

KØB PRODUKTET HER 

Download brugsvejledning

Varenummer 53318ER: Til brændeovne med en metalrøglederplade, som sidder på kroge. 

KØB PRODUKTET HER

Download brugsvejledning

 

TOP