Sådan får du succes med din Aduro Pilleovn

Her på siden finder du svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål angående Aduro Pilleovn. Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, har vi samlet alle svarene i vores kundeserviceunivers.

Gå til kundeserviceuniverset

 • FAQ
 • Aduro Pilleovn app
 • Tilslutning til wifi

Hvordan fungerer ovnen?

Du kan vælge mellem 5 varmeniveauer, hvor 1 er det laveste, og 5 er det højeste. Du kan desuden vælge den rumtemperatur, du ønsker - med intervaller af 0,5 °C. 

Vælger du varmeniveau 4 og tænder ovnen, vil den varme på niveau 4, indtil den ønskede rumtemperatur er nået. Ovnen vil automatisk sænke varmeniveauet for at fastholde den ønskede rumtemperatur. 

Jo højere varmeniveau, du vælger, jo hurtigere vil ovnen nå den ønskede rumtemperatur. 

Vælger du at aktivere stand-by funktionen, vil ovnen slukke helt, så snart rumtemperaturen er 1 °C over den ønskede rumtemperatur, og automastisk tænde igen, når temperaturen falder til 1 °C under den ønskede rumtemperatur. 

Kan jeg selv montere en pilleovn?

Det er muligt selv at installere en pilleovn. Installationen skal selvfølgelig overholde alle gældende regler, og den skal kunne godkendes af skorstensfejeren. Hvis du har spørgsmål til afstandskrav og gældende regler, er det en god idé at spørge din skorstensfejer til råds. Hvis du overvejer at installere en Aduro pilleovn selv, kan vores pilleovne købes hos vores forhandlere. Vi installerer også gerne for dig, hvis du vælger en Aduro GO-løsning.

Kan Aduro Pilleovn brænde 24/7?

Svaret er JA. Det kræver blot lidt rengøring. 

Afhængig af kvaliteten på pillerne kan ovnen køre uforstyrret i et par dage. Vi anbefaler dog, at brændeskålen rengøres på daglig basis. Vær opmærksom på, at ovnen skal slukkes helt og være kold, inden brændeskålen rengøres. 

Hvor længe kan pilleovnen køre på en fuld pillebeholder (~15 kg)?

Varmeniveau 1: ~21.5 timer.
Varmeniveau 2: ~15 timer.
Varmeniveau 3: ~11.5 timer.
Varmeniveau 4: ~9.5 timer.
Varmeniveau 5: ~7.5 timer.

Den gennemsnitlige køretid på en fuld pillebeholder afhænger dog af kvaliteten på træpillerne samt andre faktorer, der påvirker forbrændingen. Desuden er det usandsynligt, at ovnen vil køre på varmeniveau 4 eller 5 over flere timer ad gangen, idet ovnen vil skifte til et lavere varmeniveau, når den ønskede rumtemperatur er nået. 

Hvordan virker Aduro Pilleovn appen?

NB: Gælder Aduro P1-serien, P4 og P5-serien

Aduro pilleovne kan styres via appen Aduro Pilleovn. Med appen får du forskellige muligheder for at styre ovnen, fx via varmeniveau, ønsket rumtemperatur samt funktionen ”kalender”. Herunder kan du læse mere om ovnens funktioner.

På appens forside kan du se følgende:

 • Driftsstatus: ON/OFF
 • Varmeniveau: 1-5 (når ovnen er tændt)
 • Rumtemperatur: Viser den nuværende rumtemperatur.
 • Røgtemperatur: Viser den nuværende røgtemperatur.
 • Kalender: Viser, om kaldenderfunktionen er aktiveret eller ej.
 • Setup knap: Tryk på setup-knappen for at ændre varmeniveau, indstille den ønskede rumtemperatur samt tænde/slukke ovnen.  

På dette skærmbillede vises følgende funktioner:

 • Varmeniveau: Her kan du ændre varmeniveau. Vælg mellem 5 niveauer (ved niveau 1 og 2 vil blæseren køre med lavere omdrejninger)
 • Ønsket rumtemperatur: Indstil det antal grader, ovnen skal varme rummet op til. 
 • Kalender: du kan afslutte det ugeprogram, du har indstillet på ovnens display. 
 • Start/sluk: Her tænder/slukker du for ovnen
   

Hvordan virker kalenderfunktionen på pilleovnene P1 og P4?

På ovnens display har du mulighed for at indstille ovnens kalenderfunktion. Der er tre typer af timer-indstillinger:

 • Dagligt - giver dig mulighed for at angive 2 tidsperioder per dag.
 • Ugentligt - giver dig mulighed for at angive op til 4 tidsperioder som kan aktiveres og deaktiveres for hver enkelt ugedag. Hvis du vil aktivere flere tidsperioder på samme dag, så sørg for at disse perioder ikke overlapper hinanden.
 • Weekend - giver dig mulighed for at angive 2 tidsperioder som er gældende for lørdag og søndag.

I appen kan du afslutte det program, du har indstillet på ovnens display. 

 

Her finder du en vejledning til, hvordan du forbinder din mobil til pilleovnen, samt hvordan du forbinder pilleovnen til husets Wi-Fi.

TOP