Fyr med piller eller brænde

Aduro Hybrid giver mulighed for at skifte mellem miljøvenlig og CO2 neutral opvarmning fra træpiller og stemningsfuld hygge fra brænde. Du kan til enhver tid skifte mellem træ og piller. Du kan tilføje brænde, mens du bruger pillefunktionen, eller antænde brænde ved hjælp af pillerne. 

Fyr med brænde i Aduro Hybrid

Fyring med brænde

Jævnlig brug af brænde er anbefalet i hybridovnen, da dette renser brændkammeret og optimerer forbrændingen. Du kan altid bruge ovnen med træ uanset om strømmen går eller ved andre driftsforstyrrelser.

Vi anbefaler at bruge kløvet løvtræ, der har været opbevaret mindst 1 år udendørs under tag og har en fugtighed på 18% eller derunder. Træ, der opbevares indendørs, har tendens til at blive for tørt og dermed afbrænde for hurtigt. Træet kløves i stykker med en diamater på ca. 10 cm og en brændelængde på max 39 cm. Ved anvendelse af for fugtigt træ reduceres ovnens virkningsgrad betydeligt, der dannes glanssod og partikelemissionen øges. 

Fyr med træpiller i Aduro Hybrid

Fyring med træpiller

Du bør udelukkende anvende Ø6 mm piller med en max længde på 40 mm – type ENplus kvalitet A1. Vi anbefaler, at du anvender træpiller af god kvalitet, som er nemme at knække – og gerne lyse frem for mørke piller, idet mørke piller kan have negativ indflydelse på ovnens støjniveau, virkningsgrad og renseinterval. Vi har gode erfaringer med træpiller fra følgende brands: Bio-pillerne fra Træpillegrossisten, Verdo Heatlets Premium og Ewers Piller Plus.

Aduro Hybrid kræver stabilt skorstenstræk 

Aduro Hybrid er et unikt produkt, der ikke fungerer som en normal pilleovn, men med et naturligt træk i skorstenen. Dette er forudsætningen for, at ovnen kan fungere med brænde uden strøm. Det er derfor ikke en typisk pilleovn, der blæser røgen ud i skorstenen og kører stabilt på piller i lang tid. Tiden i drift – før en let rengøring er nødvendig – afhænger i høj grad af varmeniveau, kvaliteten af træpiller og hvor stabilt skorstenstrækket er. Et stabilt skorstenstræk er afgørende for succes med hybridovnen. Se vores retningslinjer for skorstenens placering her

Hvis du ønsker at forbedre kvaliteten og varigheden af forbrændingen, samt være sikker på stabil drift, tilbyder Aduro en røgsuger, Aduro DraftOptimizer, der kan forbedre og stabilisere et svagt skorstenstræk.